IRO inzetten?

IRO inzetten?

Wilt u een klant met ondernemersambities zelf een re-integratiebedrijf laten uitkiezen via een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO)? Dan kan een IRO-traject naar ondernemerschap uw klant helpen weer te gaan voorzien in het eigen levensonderhoud. Motivity is specialist in de begeleiding van (aanstaande) ondernemers én de best presterende UWV-contractpartner.

Wanneer uw klant (slechts) een idee heeft voor een op te zetten onderneming, maar het nog niet helemaal heeft uitgewerkt, kan een individueel begeleidingstraject hem helpen ook daadwerkelijk ondernemer te worden. U kunt daartoe een IRO-traject richting ondernemerschap inzetten.

Vrijblijvend kennismaken na invullen vragenlijst

Nadat u uw klant toestemming heeft gegeven voor het inzetten van een re-integratiebedrijf via een IRO, kan hij direct contact met ons opnemen. De klant kan dan een vrijblijvende afspraak met ons maken. Na het invullen van een vragenlijst over het ondernemingsidee, bezoekt een adviseur van Motivity uw klant bij voorkeur bij hem thuis. Er is dan alle gelegenheid voor vragen en de adviseur zal op zijn beurt ook kritische vragen stellen aan de klant. Ook wordt bekeken of het bedrijfsidee levensvatbaar is. Zo weet uw klant direct waar hij aan toe is.

Klant gaat goed voorbereid van start

Wanneer uw klant na een positief kennismakingsgesprek ook werkelijk door ons begeleid wil worden, stellen wij een re-integratieplan op. Na uw akkoord gaat het IRO-traject van start en helpen wij de klant goed voorbereid van start te gaan. Ook na de start wordt hij ondersteund door Motivity.

Toeleiding naar plaatsing

Samen met de klant maken we bij aanvang van het traject afspraken over de te nemen stappen om feitelijk te kunnen starten. Prioriteit in de beginfase van dit traject is het opstellen van een gefundeerd ondernemingsplan. Op basis daarvan besluit uw klant, met de adviseur van Motivity, of de onderneming wel of niet van start gaat. De verdere begeleiding is doelgericht en praktisch. Ingewikkelde begrippen en onderwerpen, zoals methodes van marktonderzoek en doelgroepbenadering, leggen we eenvoudig en praktisch uit. De adviseur motiveert en stimuleert de klant en houdt in persoonlijke bezoeken steeds de vinger aan de pols. Waar mogelijk zal de klant in deze fase de startperiode als zelfstandige aanvragen.

Nazorg belangrijkste onderdeel traject

Juist tijdens de startfase is het belangrijk dat de klant het gevoel heeft er niet alleen voor te staan. Deze fase is dan ook het belangrijkste onderdeel van het begeleidingstraject. Want het bedrijf voor de lange termijn succesvol maken, is een zware opgave. Tijdens het nazorgprogramma van zes maanden werken we vooral aan de ontwikkeling van de ‘nieuwe' ondernemer, het beantwoorden van startersvraagstukken, het zorgen voor continuïteit en het controleren van de ondernemers- en ondernemingsdoelstellingen.

Best presterende contractpartner

Motivity is de best presterende UWV-contractpartner voor de periode 2006 tot en met september 2009. In IRO-trajecten zijn we aantoonbaar succesvol. In 2009 plaatsten we 94% van de klanten binnen het eigen bedrijf. In 2012 was dit bijna 80%. Lees meer over de resultaten van Motivity.

Meer weten over een IRO-traject? Neem direct contact op.

Met ondernemerschap ging wens in vervulling

Met ondernemerschap ging wens in vervulling

Met de overname van rijwielhandel De Bolderkar ging voor Peter Driessen een wens in vervulling. Motivity B.V. hielp hem.

Lees meer »

Motivity's opdrachtgevers

Motivity heeft een aardig aantal opdrachtgevers met diverse hulpvragen; gemeenten en Zelfstandigenloketten roepen regelmatig de hulp van Motivity in.

Lees meer »
Bewijs voor kwaliteit

Bewijs voor kwaliteit

Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

Lees meer »