Met begeleiding van bijstand naar ondernemer

Met begeleiding van bijstand naar ondernemer

Een begeleidingstraject naar een eigen bedrijf maakt u bewust van de voor- en nadelen van het ondernemerschap. U weet vooraf waar u aan begint. De adviseur van Motivity ondersteunt u op die punten waar u dat nodig heeft. De gesprekken vinden bij u thuis of op de bedrijfslocatie plaats. Zo hoeft u niet te reizen en kunt u belangrijke mensen in uw omgeving bij de gesprekken uitnodigen.

Een begeleidingstraject bestaat meestal uit drie fasen:

  1. Kunt u leven van uw bedrijf?
  2. Van ondernemingsplan naar start
  3. Begeleiding na de start

1. Kunt u leven van uw bedrijf?

Een eigen bedrijf begint u niet zomaar. U wilt die periode van onzekerheid tenslotte achter u laten. Het is dus belangrijk om op een goede en verantwoorde wijze ondernemer te worden. Dat begint met de vraag of u, op termijn, wel kunt leven van de onderneming. Motivity beantwoordt deze vraag door uw idee in combinatie met uw kennis, ervaring en vaardigheden te onderzoeken. Ook kijken we naar de financiële gegevens en naar de mogelijkheden in de markt. Natuurlijk willen we u ook persoonlijk spreken over uw plannen. Daarom bezoeken we u thuis of op de (toekomstige) bedrijfslocatie.

2. Van ondernemingsplan naar start

Een bedrijf is voor u waarschijnlijk een manier om uitkeringsonafhankelijk te worden. Daarom stelt u in deze fase samen met de adviseur een duidelijk ondernemingsplan op (of het wordt aangescherpt). Dat is de basis voor een gezonde onderneming. De adviseur helpt u creatief, realistisch en commercieel na te denken over uw bedrijf. En om alle verdere voorbereidingen te treffen waardoor uw onderneming startklaar is.

3. Begeleiding na de start

Na de intensieve voorbereidingsperiode die achter u ligt in deze fase, is een goede ondersteuning ook na de start belangrijk. Ons nazorgprogramma is erop gericht om u als ondernemer te helpen ontwikkelen en om uw ondernemingsdoelstellingen te behalen. Daarnaast is er ruimte om al uw startersvragen te stellen. Wij streven ernaar u te helpen een bedrijf op te zetten dat klaar is voor een lange en succesvolle toekomst.

Bbz, bijstand voor zelfstandigen

Als bijstandsgerechtigde zult u bij de start van uw onderneming meestal een aanvraag indienen voor het Bbz 2004. Deze regeling biedt startende ondernemers de mogelijkheid tot ondersteuning in het levensonderhoud en/of de verstrekking van een startkapitaal. De adviseur van Motivity zal u helpen om tijdens het begeleidingstraject een Bbz-aanvraag in te dienen.
Lees meer over het Bbz, bijstand voor zelfstandigen.

Mooie kinderkleding bleek gat in de markt

Mooie kinderkleding bleek gat in de markt

Stoffen ontwierp Ellen van den Brand al jaren. Door haar werk in een kinderkledingwinkel ontstond het idee van een eigen kledinglijn: Br@nd.

Lees meer »

Motivity's opdrachtgevers

Motivity heeft een aardig aantal opdrachtgevers met diverse hulpvragen; gemeenten en Zelfstandigenloketten roepen regelmatig de hulp van Motivity in.

Lees meer »
Bewijs voor kwaliteit

Bewijs voor kwaliteit

Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

Lees meer »