Van WW naar startende ondernemer

Van WW naar startende ondernemer

Vraagt u zich, nu u werkloos bent, af wat u eigenlijk wilt met uw loopbaan? Deze periode biedt u de kans om te gaan doen wat u altijd al wilde. Is dat voor u ondernemer worden? Dan zijn er vanuit de WW-uitkering mogelijkheden. Bijvoorbeeld een individueel begeleidingstraject (IRO) naar de start van uw eigen bedrijf.

Vanuit de WW kunt u, onder voorwaarden, ondersteuning krijgen van Motivity bij het opzetten van uw eigen bedrijf. Vraag het uw werkcoach! Wij re-integreren al jaren mensen naar zelfstandig ondernemerschap. Daarin zijn we zelfs de best presterende UWV contractpartner. Bekijk het bewijs van onze kwaliteit maar eens.

Vooraf onderzoek naar ondernemingsidee

Hoewel u nu nog een WW-uitkering heeft, is het natuurlijk de bedoeling dat u met uw bedrijf uiteindelijk voor uzelf kunt zorgen. Wij onderzoeken daarom eerst of uw idee of ondernemingsplan op termijn voldoende zal opleveren. Zo krijgen u en het UWV ook een realistisch beeld van uw plannen. Dit onderzoek bestaat uit een ondernemerstest, het invullen van een vragenlijst, een persoonlijk gesprek bij u thuis en een schriftelijke analyse.

Met begeleiding goed voorbereid van start

Door een begeleidingstraject gaat u goed voorbereid van start met uw eigen bedrijf. Uw adviseur bij Motivity helpt u met alle te nemen stappen, zoals marktonderzoek, het opstellen van een ondernemingsplan, acquisitie en het voeren van een basisadministratie. Wij luisteren daarbij steeds naar wat u nodig heeft en passen onze ondersteuning daarop aan. Zo komt u goed beslagen ten ijs en vergroot u de slagingskans van uw onderneming. Lees meer over de inzet van een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) voor begeleiding naar uw eigen onderneming.

Behoud van uitkering

Door de regeling Startperiode als zelfstandige kunt u zich maximaal 26 weken lang (afhankelijk van uw recht op WW) richten op de start van uw onderneming met behoud van 71% van uw uitkering. U heeft zo de tijd om voldoende opdrachten en bekendheid te vergaren om uiteindelijk zelf voor uw inkomen te zorgen. U ontvangt 29% minder uitkering om te voorkomen dat u achteraf voor financiële verrassingen komt door verrekening. En zo zijn er vanuit uw uitkering meer regelingen waar u gebruik van kunt maken. Uw adviseur van Motivity kent deze. Ook op de website van het UWV leest u meer over deze regelingen.

Wordt u al ondersteund door een re-integratiebedrijf maar is de deskundigheid van een ondernemersspecialist wenselijk? Dan is samenwerking mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Taxibedrijf loopt als een geoliede machine

Taxibedrijf loopt als een geoliede machine

Karel Scherpenhuizen verwierf een plaats in de dynamische taxibranche van Rotterdam en vervoert sinds oktober 2011 passagiers in zijn ‘groene’ Skoda Fabia.

Lees meer »

Motivity's opdrachtgevers

Motivity heeft een aardig aantal opdrachtgevers met diverse hulpvragen; gemeenten en Zelfstandigenloketten roepen regelmatig de hulp van Motivity in.

Lees meer »
Bewijs voor kwaliteit

Bewijs voor kwaliteit

Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

Lees meer »