Arbeidsongeschikt én startende ondernemer

Arbeidsongeschikt én startende ondernemer

Bent u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt en lijkt het ondernemerschap u een goede manier om toch weer aan het werk te gaan? U kunt dan zelf bepalen wat u precies doet, hoe vaak en wanneer. Vanuit uw WIA-, WAO, Wajong of Ziektewet-uitkering zijn er mogelijkheden om u te helpen ondernemer te worden. Via een individueel begeleidingstraject (IRO) bijvoorbeeld.

Vanuit de WIA, WAO, Wajong of Ziektewet kunt u, onder voorwaarden, ondersteuning krijgen van Motivity bij het opzetten van een onderneming. Vraag het uw arbeidsdeskundige! Wij re-integreren al jaren mensen naar zelfstandig ondernemerschap. Daarin zijn we zelfs de best presterende UWV contractpartner. Bekijk het bewijs van onze kwaliteit maar eens.

Kunt u (gedeeltelijk) leven van uw onderneming?

Natuurlijk start u niet zomaar een onderneming. Het is belangrijk te weten of u met uw aanstaande onderneming, op termijn, zelf voor (een deel) van uw inkomen kunt zorgen. Daarom onderzoeken we eerst  uw idee of ondernemingsplan. Zo krijgen u en het UWV ook een realistisch beeld van uw plannen. Onderdeel van dit onderzoek is een ondernemerstest, het invullen van een vragenlijst, een persoonlijk gesprek bij u thuis en een schriftelijke analyse.

Goede voorbereiding naar de start

Door een begeleidingstraject gaat u goed voorbereid van start met uw eigen bedrijf. Uw adviseur bij Motivity helpt u met alle te nemen stappen, zoals het opstellen van een ondernemingsplan en acquisitie. Ook helpen we u bij het vinden van balans in uw belastbaarheid. Wij luisteren daarbij steeds naar wat u nodig heeft en passen onze ondersteuning daarop aan. Zo komt u goed beslagen ten ijs en vergroot u de slagingskans van uw onderneming. Lees meer over de inzet van een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) bij het opstarten van uw eigen bedrijf.

Ondersteuning vanuit het UWV

Inzetten van begeleiding, een starterskrediet, aanvulling op uw inkomen. Dit is een greep uit regelingen die het UWV biedt om mensen met een WIA/WAO/Wajong/ZW-uitkering te helpen om ondernemer te worden. Uw adviseur van Motivity kent deze regelingen.

Wordt u al ondersteund door een re-integratiebedrijf maar is de deskundigheid van een ondernemersspecialist wenselijk? Dan is samenwerking mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Trots op bloeiend hoveniersbedrijf

Trots op bloeiend hoveniersbedrijf

Martijn de Groot zocht ondersteuning bij het structureren van zijn hoveniersbedrijf. Motivity hielp hem alles op orde te krijgen.

Lees meer »

Motivity's opdrachtgevers

Motivity heeft een aardig aantal opdrachtgevers met diverse hulpvragen; gemeenten en Zelfstandigenloketten roepen regelmatig de hulp van Motivity in.

Lees meer »
Bewijs voor kwaliteit

Bewijs voor kwaliteit

Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

Lees meer »