• Ondernemers aan het woord

  Trots op bloeiend hoveniersbedrijf

  Martijn de Groot zocht ondersteuning bij het structureren van zijn hoveniersbedrijf. Motivity hielp hem alles op orde te krijgen.

  Het hoveniersbedrijf van Martijn de Groot richt zich vooral op het adviseren over tuinen en de aanleg en het onderhoud ervan. In het voorjaar, zomer en najaar werkt hij in de tuinen van particulieren. Daarnaast heeft hij opdrachten van gemeentes. In de winter is Martijn onder andere bezig met gladheidbestrijding. Vanaf de start op 31 mei 2002 was het bedrijf direct succesvol waardoor de administratie niet zijn prioriteit had.

  Ondernemen met de paplepel ingegoten

  "Het ondernemerschap is me met de paplepel ingegoten", vertelt Martijn. Zijn ouders zijn namelijk ook ondernemer. Tijdens het stage lopen bij hoveniersbedrijven kwam hij er dan ook snel achter dat hij ook zelfstandige wilde worden. Martijn: "Ik zag daar dingen waarvan ik dacht, dat kan ik beter. En daar had ik ook al veel ideeën over." Eerst werkte hij nog bij een champignonkweker in een leidinggevende functie. Dit vond hij leuk maar in de weekenden kreeg hij al veel opdrachten als hovenier. Uiteindelijk maakte hij de stap om helemaal voor zichzelf te beginnen.

  Structuur in stapels papieren

  Via zijn verzekeringsmaatschappij Interpolis kwam Martijn met Motivity in contact. Het woord dat in hem opkomt als hij aan ons denkt, is 'structuur'. Met gepaste trots vertelt hij: "Ik heb zoveel opdrachten dat daardoor de organisatie van mijn bedrijf op een tweede plaats kwam. Ik kon niet door de stapels papieren op mijn bureau heen komen." Wij hielpen hem zijn bedrijf te structureren en hem inzicht te geven in bedrijfsprocessen. De samenwerking is Martijn goed bevallen. Samen met zijn broer heeft hij een b(l)oeiend bedrijf. Zo wonnen zij onlangs de publieksprijs "tuin van het jaar 2017" en wonnen één van de drie ondernemerspluimen voor hun onderscheidende ondernemerschap.

  Ambitie is omzet verdubbelen

  Een succesvolle ondernemer als Martijn heeft natuurlijk ambities. Over vijf jaar hoopt hij dat zijn bedrijf is verdubbeld qua omvang. Martijn: "Maar de zaken gaan goed en dat wil ik in de eerste plaats zo houden."

  Neem eens een kijkje op www.degroothoveniers.nl

  Weten hoe andere ondernemers de samenwerking met Motivity vonden? Lees dan de referenties van andere ondernemers.

  Vloerenbedrijf met grandeur

  Vloerenbedrijf met grandeur

  Van het leggen van parketvloeren gaan de ogen van René du Bois sprankelen. In 2010 nam hij het heft in eigen hand en startte vloerenbedrijf Grandeur Parket.

  Lees meer »

  Motivity's opdrachtgevers

  Motivity heeft een aardig aantal opdrachtgevers met diverse hulpvragen; gemeenten en Zelfstandigenloketten roepen regelmatig de hulp van Motivity in.

  Lees meer »
  Bewijs voor kwaliteit

  Bewijs voor kwaliteit

  Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

  Lees meer »