• Ondernemers aan het woord

  Taxibedrijf loopt als een geoliede machine

  Karel Scherpenhuizen verwierf een plaats in de dynamische taxibranche van Rotterdam en vervoert sinds oktober 2011 passagiers in zijn ‘groene’ Skoda Fabia.

  Het vervoeren van personen in 'zijn' stad Rotterdam, is wat Karel Scherpenhuizen het liefste doet. Hij was al twintig jaar taxichauffeur toen een herseninfarct hem arbeidsongeschikt maakte. Een donkere periode van intensieve revalidatie en een uitkeringssituatie volgde. Vrijwel direct besloot Karel dat hij weer aan het werk wilde en zette daarvoor alles op alles. Hij moest en zou weer zelf een inkomen gaan verdienen.

  Taxichauffeur popelde om eigen baas te worden

  Nadat Karel zijn fysieke beperkingen had 'overwonnen', solliciteerde hij volop naar de functie van taxichauffeur. Helaas zonder succes. Alhoewel, helaas? Daardoor werd hij namelijk gemotiveerd om zelfstandig taxichauffeur te worden. En dat heeft hem geen windeieren gelegd. Maar voor het zover was, moest hij wederom een lange adem hebben. Hij klopte met vasthoudendheid aan bij instanties tot hij een begeleidingstraject richting ondernemerschap kon gaan doorlopen. Karel stond te popelen om eigen baas te worden en weer in zijn geliefde taxi te stappen.

  Meedenken en praktische ondersteuning gericht op de start

  "In één woord fantastisch", roept Karel als hij de samenwerking met Motivity omschrijft. Zo stroperig als de fase was voorafgaand aan het traject, zo concreet en praktisch vond hij de ondersteuning van Motivity. Karel: "Jullie zijn als een Formule 1-wagen en denken echt mee in mogelijkheden om je bedrijf te starten." De persoonlijke adviseur van Motivity hielp Karel om de puntjes op zijn plan te zetten. "Ik vond het fijn dat er ruimte was om te filosoferen en te brainstormen, maar vooral ook dat er aandacht was voor de boekhouding en andere financiële zaken zoals bijtelling van de auto en winstmarges", vertelt Karel.

  Gelukkig als ondernemer

  Inmiddels rijdt Karel als zelfstandig taxichauffeur onder de vlag van Taxi St. Job. Iedere dag begint voor Karel vroeg; al vanaf 04:00 uur in de ochtend vervoert hij passagiers in Rotterdam en omgeving in zijn Skoda Fabia met 'groen'-label. En hij onderscheidt zich positief van zijn collega's met zijn werkwijze. Hij heeft zich zowel fysiek, persoonlijk, maar zelfs financieel, enorm terug geknokt. "Ik ben een gelukkig man", vertelt hij glunderend. Karel hoopt dan ook nog jarenlang taxi te kunnen rijden als zelfstandig ondernemer.

  Meer weten over Taxi St. Job? Kijk eens op www.st-job.nl

   

   

   

   

  Vloerenbedrijf met grandeur

  Vloerenbedrijf met grandeur

  Van het leggen van parketvloeren gaan de ogen van René du Bois sprankelen. In 2010 nam hij het heft in eigen hand en startte vloerenbedrijf Grandeur Parket.

  Lees meer »

  Motivity's opdrachtgevers

  Motivity heeft een aardig aantal opdrachtgevers met diverse hulpvragen; gemeenten en Zelfstandigenloketten roepen regelmatig de hulp van Motivity in.

  Lees meer »
  Bewijs voor kwaliteit

  Bewijs voor kwaliteit

  Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

  Lees meer »