Nieuws

Startersregeling WW-gerechtigden gewijzigd

Wanneer u vanuit de WW een bedrijf start, kunt u met toestemming van uw werkcoach gebruikmaken van de startersregeling. Deze regeling is per 1 januari 2013 gewijzigd. U ontvangt dan namelijk voor een vaste periode van maximaal 26 weken 29% minder WW-uitkering. U kunt u volledig richten op de start van uw bedrijf en hebt geen sollicitatieplicht.

Voorheen werd vanuit de startersregeling de volledige WW-uitkering als voorschot verstrekt. Achteraf werd dan bekeken of er uitkering moest worden terugbetaald. Dat gebeurde pas nadat de Belastingdienst de inkomsten voor de eerste twee boekjaren had vastgesteld. Deze verrekening achteraf vonden veel mensen ingewikkeld en bracht ook voor het UWV zelf veel administratieve rompslomp met zich mee. Reden waarom minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de regeling heeft aangepast.

29% Minder WW-uikering

Per 1 januari 2013 geldt de nieuwe startersregeling voor WW-gerechtigden die een eigen bedrijf willen starten. Als de kans groot is dat u met uw eigen bedrijf voldoende geld verdient om van te leven, kan uw werkcoach u toestemming geven voor de startersregeling. Om dat te beoordelen kan de werkcoach een extern bedrijf, als Motivity, inschakelen. De startersregeling houdt in dat u maximaal 26 weken (afhankelijk van uw recht op WW) 29% minder WW-uitkering ontvangt. U kunt in die periode alles doen wat nodig is om uw bedrijf te starten. U heeft dan geen sollicitatieplicht en er vindt geen verrekening achteraf plaats.

Lees meer over het starten van een bedrijf vanuit de WW-uitkering

 

Trots op bloeiend hoveniersbedrijf

Trots op bloeiend hoveniersbedrijf

Martijn de Groot zocht ondersteuning bij het structureren van zijn hoveniersbedrijf. Motivity hielp hem alles op orde te krijgen.

Lees meer »

Motivity's opdrachtgevers

Motivity heeft een aardig aantal opdrachtgevers met diverse hulpvragen; gemeenten en Zelfstandigenloketten roepen regelmatig de hulp van Motivity in.

Lees meer »
Bewijs voor kwaliteit

Bewijs voor kwaliteit

Motivity scoort positief op alle aandachtsgebieden van het Blik op Werk Keurmerk.

Lees meer »